flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднено посібник про особисту безпеку суддів та працівників апарату суду

08 вересня 2020, 16:23

З 7 вересня стає доступним для вільного завантаження інтерактивний посібник «Особиста безпека суддів та працівників апарату суду».

Цей посібник адресований суддям та працівникам апарату суду, які не відповідальні за безпекові питання, однак їм потрібно знати, як влаштована та функціонує система безпеки суду та як діяти у надзвичайних ситуаціях.

Посібник має на меті підвищити обізнаність щодо питань безпеки в цілому, а також спонукати планувати щоденну діяльність з урахуванням міркувань особистої безпеки.

Зазначається, що посібник охоплює всі аспекти, що стосуються безпеки суддів та працівників суду. Важливо, що він орієнтований саме на кожного учасника системи правосуддя.

В ньому детально та просто прописані необхідні алгоритми та кроки задля того, аби:

  • вберегти важливу інформацію від цифрового чи фізичного викрадення,
  • подбати про власну фізичну безпеку,
  • правильно діяти у випадку повідомлення про замінування або при діях активного стрільця.

Наявні процедури та заходи безпеки не мають сенсу, якщо про них не знають або не дотримуються, саме тому суддям та працівникам апарату суду важливо розуміти, що вони є учасниками системи безпеки, а не лише бенефіціарами.

Якщо потрібна додаткова інформація – наприкінці кожного розділу розміщений QR-код, який веде до вебінарів, які присвячені конкретним безпековим темам.

За повідомленням Ради суддів України.