flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у незакінченому замаху на грабіж

12 травня 2020, 12:59

12 травня 2020 року громадянину Т., підозрюваному у незакінченому замаху на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого,  (ч.3 ст.15 ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України), слідчим суддею Заводського районного суду м.Запоріжжя обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин Т. 09 травня 2020 близько 22-30 години, маючи умисел, спрямований на відкрите викрадення чужого майна, із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, знаходячись біля будинку № 26/1 по вулиці Оптимістичній в місті Запоріжжі, підійшов зі спини та схопив правою рукою за шию потерпілу С., намагаючись при цьому відкрито заволодіти належним їй мобільним телефоном «iphone 6s», вартістю 10000,00 гривень.  

Після цього, Т., продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на відкрите викрадення чужого майна, із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, повалив потерпілу С. на землю та наніс їй не менше двох ударів ногами в область спини та не менше трьох ударів в область голови, намагаючись відкрито викрасти належний потерпілій рюкзак, однак не виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, з причин, які не залежали від його волі, оскільки злочинні дії були припинені випадковими свідками події.

Підозрюваного взято під варту з метою забезпечення виконання ним покладених на нього процесуальних обов’язків та запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, впливати на потерпілу, свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення.

   Прес-служба суду