flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В України реалізовується просвітницький проект "Я маю право"

12 листопада 2019, 10:18

В Україні та у Запорізькій області зокрема продовжує реалізовуватися загальнонаціональний правопросвітницький проект "Я маю право!", спрямований на підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті.

3 червня 2019 року Міністерством юстиції України спільно з Державною судовою адміністрацією України за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID в Україні) розпочато проведення правопросвітницької кампанії "Я маю право бути присяжним". Мета кампанії - інформування громадян України щодо передбаченої Конституцією України можливості здійснювати правосуддя через присяжних та заохочення їх до вирішення певної категорії цивільних та кримінальних справ разом із суддею першої інстанції.

 Проект "Я маю право" має свою веб-сторінку, яка розміщена за адресою: http://pravo.minjust.gov.ua/ , та містить, зокрема, інформаційні матеріали для громадян щодо покрокового захисту та відновлення їх порушених прав, адреси центрів з надання безоплатної правової допомоги, а також номер телефону call-центру Мін'юсту, за якими можна цілодобово отримувати безкоштовні правові консультації, залишити звернення чи скаргу.

Корисні посилання:

Офіційний сайт Міністерства юстиції України: https://minjust.gov.ua/ 

Офіційний веб-сайт Головного територіального управління юстиції у Запорізькій областіhttp://justzp.gov.ua/