flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як отримати витяг з електронної трудової книжки онлайн: покрокова інструкція

01 листопада 2022, 16:47

Отримати витяг з електронної трудової книжки можна зробити не виходячи із дому.

Зараз підтвердити трудовий стаж для призначення пенсії можна і за відсутності трудової книжки. А витяг із електронної трудової книжки можна сформувати онлайн, скориставшись порталом електронних послуг Пенсійного фонду України, передає «На пенсії».

Як отримати витяг з трудової книжки не виходячи з дому Увійдіть в особистий кабінет на порталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису або за допомогою «Дія.Підпис». У лівому бічному меню виберіть пункти «Комунікації з ПФУ» – «Запит на отримання електронних документів». Виберіть тип звернення «Витяг з ЕТК» та заповніть обов'язкові поля, вказавши податковий номер, прізвище, ім'я, по батькові та номер телефону. Дайте згоду на передачу та обробку персональних даних, натисніть «Надіслати до ПФУ». Отримати витяг можна у лівому бічному меню, вибравши пункти «Мої звернення» – «Виконано». Документ можна зберегти у форматі PDF, а потім за потреби роздрукувати.

Але слід врахувати, що на сьогоднішній день витяг з електронної трудової книжки не замінює фізичну трудову книжку під час подання заяви про призначення пенсії.