flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ухвалено перший вирок за результатами розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України у спрощеному провадженні за відсутності учасників судового провадження

18 серпня 2020, 09:38
14 липня 2020, 14:59
 

Заводським районним судом м. Запоріжжя 13.08.2020 року ухвалено перший вирок за результатами розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України у спрощеному провадженні за відсутності учасників судового провадження без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

Нагадуємо, що 1.07.2020 року набрали чинності зміни до Кримінального і Кримінального процесуального кодексу України, у відповідності до яких частина кримінальних правопорушень віднесена до кримінальних проступків, судовий розгляд щодо яких може бути проведено за відсутності учасників судового провадження без проведення судового розгляду в судовому засіданні за умови, якщо обвинувачений беззаперечно в присутності свого захисника визнав свою винуватість, він і потерпілий не оспорюють встановлені під час дізнання обставини і згодні з розглядом обвинувального акта за їх відсутності, а також вони ознайомлені з обмеженням їх права апеляційного оскарження вироку суду з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини.