flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Руслан Сінєльнік прийняв участь у іннноваційному освітньому проєкті «День практичної кар’єри» на юридичному факультеті ЗНУ

12 вересня 2022, 14:09

«День правничої кар’єри» – інноваційний освітній проєкт на юридичному факультеті ЗНУ

Восьмого вересня 2022 року на юридичному факультеті ЗНУ стартував іннноваційний освітній проєкт «День практичної кар’єри». Його організували з урахуванням Стандартів вищої освіти для підготовки здобувачів за освітніми рівнями бакалавра та магістра й особливостей навчальних планів.

 Мета проєкту – інтенсивна співпраця з експертами галузі. Таке співробітництво передбачає для здобувачів освіти не лише діалог з фахівцями, котрі мають досвід практичної роботи за спеціальностям

, але й інтерактивну роботу, оцінювання експертами виконаних завдань. Студенти активно долучаються до моделювання запропонованих

проблемних ситуацій та пошуку способів і засобів їх вирішення. До такого інноваційного проєкту залучаються абсолютно всі курси здобувачів юридичного факультету, що по-перше, сприяє вдосконаленню практичних компетентностей здобувачів, а по-друге, істотно розширює перелік партнерів факультету – баз-практик. Тож це сприяє працевлаштуванню здобувачів освіти за спеціальностями та вирішує кадрові питання таких партнерів. Адже під час реалізації проєкту представники баз-практик мають можливість обирати майбутніх фахівців для залучення до роботи у власній команді, а найголовніше – такий іннноваційний освітній проєкт націлений на задоволення інтересів здобувачів.

Щочетверга вони будуть упродовж двох-чотирьох годин інтенсивно долучатися до спілкування з експертами галузі та вирішення ситуативних завдань. І восьме вересня 2022 року не стало винятком. Саме цього дня запрошеними спікерами виступили суддя Заводського суду м. Запоріжжя, кандидат юридичних наук, доцент Руслан Сінєльнік і представники Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України – команда професіоналів під керівництвом першого заступника директора центру Дмитра Боровика. Варто відзначити, що у своєму виступі Руслан Васильович звернув увагу на особливості розгляду судових справ у період дії правового режиму воєнного стану в Україні, організації судових установ у цей нелегкий час. На заході розглянули проблемні питання евакуації судів і справ із тимчасово окупованих територій.

Представники юридичного факультету ЗНУ мали змогу ознайомитися з концептуальними засадами такої складної й багатоаспектної діяльності, як проведення експертиз й експертних досліджень за різними напрямками, актуальними в період дії правового режиму воєнного стану, а саме – балістична експертиза, судова генетична експертиза, будівельна експертиза тощо. Вони набувають особливого значення для визначення збитків у результаті збройної агресії проти України, визначення особистості, розшуку безвісти зниклих осіб, визначення батьківства, та у зв’язку з розповсюдженням великої кількості зброї – її ідентифікація, визначення місцезнаходження особи-користувача, права користування такою зброєю і умови застосування нею такими особами.

Присутні мали змогу поставити питання експертам галузі та подискутувати щодо проблемних питань діяльності судових й експертно-криміналістичних органів у період дії правового режиму воєнного стану. Вони отримали практичні завдання від фахівців. За час заходу зауважили, що такий підхід сприяє вдосконаленню практичних компетентностей здобувачів юридичного факультету. Ця зустріч стала продовженням ефективної, плідної, багаторічної співпраці між ЗНУ й Заводським районним судом м. Запоріжжя та Запорізьким науково-дослідним експертно-криміналістичним центром.

 Джерело - ЗНУ