flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОСИМО ЗВЕРНУТИ УВАГУ! Вимоги до документів, що надсилаються до суду електронною поштою

10 вересня 2021, 12:42

До Заводського районного суду м. Запоріжжя надходить велика кількість електронних повідомлень, серед яких повідомлення і від учасників судових процесів.

Звертаємо Вашу увагу, що документи направлені електронною поштою мають відповідати вимогам чинного законодавства. Так, Закон України «Про електронні документи та електронний документообіг» передбачає, що електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити документа. Для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа. Законом України "Про електронні довірчі послуги" передбачено, що кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису.  Документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису (ЕЦП) не належать до офіційних.

     Тож звертаємо увагу на те, що при направленні документу на електронну адресу Заводського районного суду м. Запоріжжя електронні листи повинні бути обов'язково скріплені електронним цифровим підписом (ЕЦП) для ідентифікації автора електронного документа.

 

Прес-служба суду