flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адвокати зможуть створювати ордери в е-суді

27 квітня 2021, 10:32
 
 

У системі «Електронний суд» з’явилась можливість для користувачів-адвокатів створювати електронні ордери, отримуючи доступ до судових справ, в яких вони представляють своїх клієнтів.

Як повідомила прес-служба Державної судової адміністрації, Державним підприємством "Центр судових сервісів" у рамках меморандуму про взаємодію і співпрацю між ДСАУ та Національною асоціацією адвокатів України реалізовано перший етап інтеграції системи «Електронний суд» з Єдиним реєстром адвокатів України.

Особливістю нового функціоналу є те, що доступ надається адвокату на підставі створеного їм самостійно електронного ордеру у разі, коли сам клієнт адвоката не зареєстрований в «Електронному суді».

Крім того, перед вчиненням тих чи інших дії в кабінеті е-суду здійснюється перевірка повноважень адвоката шляхом взаємодії з ЄРАУ.

Як зазначається у повідомленні, наступним кроком стане інтеграція функціоналу системи «Електронний суд», включаючи можливість використання захищеної системи відеоконференцзв’язку, в кабінет адвоката, як складову ЄРАУ.

 

Джерело