flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у зґвалтуванні малолітньої обрано запобіжний захід

10 березня 2021, 19:21
 
 

       10 березня 2021 року до Заводського районного суду м. Запоріжжя надійшло клопотання слідчого СВ відділення поліції № 1 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області про  застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного громадянина Т. у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 152 (зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

       10 березня 2021 року ухвалою слідчого судді Сінєльніка Р.В. підозрюваному Т. обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою до 60 діб без визначення розміру застави, з утриманням його в Державній установі «Запорізькій слідчий ізолятор».

        Ухвала підлягає негайному виконанню після її проголошення.

        Додатково: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду